Tuesday 28 December 2021

Személyi jövedelemadó (szja)

A személyi jövedelemadó (szja) bevallásának formáját az adóhatóság folyamatosan egyszerűsíti, ettől függetlenül sajnos még mindig nagyon sokan kapnak olyan levelet, melyben több százezres büntetésre kötelezik az adózót, amiért valamit nem vagy nem jól vallott be. A személyi jövedelemadó (szja) helytelenül benyújtott következményei nagyon kis ráfordítással elkerülhetők. A személyi jövedelemadó (szja) az ÁFA után a második legnagyobb adóbevételi forma, mely magánszemélyeket érint és amelyet például munkavállalásból származó fizetés, albérleti díj, betéti kamat vagy eladott ingóság után kell bevallani. A személyi jövedelemadót (szja) minden év május 20-ig kell bevallani és megfizetni. Az év közben megszerzett jövedelem után általában adóelőleget kell fizetni. Például minden hónapban a munkáltató levonja a bérből. Abban az esetben viszont, ha a pénz nem munkáltatótól származik, például ingatlanja van, amelyet bérbeadott vagy eladott pár nagyobb értékű ingóságot, akkor már Önnek van dolga vele. Fontos tudni, hogy a tervezet összeállításához a NAV felé nem minden adat érkezik meg. A magánszemélyektől kapott jövedelmekről például külön kell gondoskodni. Gyakori eset, ha például valaki lakást vásárol, majd drágábban válik meg tőle – a különbözet után előfordulhat, hogy a tervezetet ki kell egészíteni és adót is kell utána fizetni. Érdemes tisztában lenni az adókedvezményekről és a visszatérítési lehetőségekről is és minden évben pontosan odafigyelni arra, hogy továbbra is jogosult-e rá. Ezen kívül természetesen még számos dolog felmerülhet, amely kisebb-nagyobb mértékben befolyásolhatja a személyi jövedelemadó (szja) bevallását és megfizetését. Ha ezekben a dolgokban nem 100%-ban biztos, feltétlenül javasoljuk, hogy forduljon szakemberhez. Cégünk több tíz éve foglalkozik könyveléssel. Egy olyan rendszert dolgoztunk ki, amelyben garantálni tudjuk a szakszerű, pontos, határidőn belüli adóügyek rendezését. Kiemelt figyelmet fordítunk a precízségre, hiszen jól tudjuk, elég egy betűelütés és máris megvan a baj. Szakértő munkatásainkkal minden esetben többszörösen, külön kidolgozott rendszerben ellenőrizzük egymás munkáit, így Ügyfeleink teljes megnyugvással bízhatják ránk a könyvelési feladatokat. Pár ezer forintért Ön is nyugodtan hajthatja párnára a fejét esténként annak tudatában, hogy nem kell tartania a szigorú büntetésektől.

Pólus könyvelő - könyvelő iroda, könyvelés és bérszámfejtés Budapesten - Személyi jövedelemadó (szja) Pólus könyvelő - könyvelő iroda, könyvelés és bérszámfejtés Budapesten - Személyi jövedelemadó (szja) Székhelyszolgáltatás - cégalapítás, módosítás és adás-vétel, könyvelés, adótanácsadás - Személyi jövedelemadó (szja) Székhelyszolgáltatás - cégalapítás, módosítás és adás-vétel, könyvelés, adótanácsadás - Személyi jövedelemadó (szja)



Üzletrész átruházás
Menete: 1., Telefonos egyeztetés után a személyes okmányokat e-mailben jól látható módon szkennelt vagy fényképes formában átküldeni (tagok és ügyvezető) 2., Ügyvédi iratszerkesztés 3., Ügyvédi aláírás az ügyfelekkel előre egyeztetett időpontban 4., Cég változás bejegyzése Könyvelői kérdés esetén segítünk! Mire van szükség cégmódosítás során? -Érvényes személyes okmányok (személyi igazolvány, vagy azt kiváltó igazolvány ((útlevél/vezetői engedély)), lakcím kártya, adókártya. -A cég időrendileg utolsó létesítő okirata (alapító okirat vagy társasági szerződés) -A módosítás tárgya -Székhely módosítás esetén amennyiben tőlünk kéri a székely szolgáltatást, forduljon hozzánk bizalommal a Székhelyszolgáltatás részlegünkön! Segítség tevékenységek módosításához: https://www.ksh.hu/teaor_menu Cégmódosítást új ügyvezető esetén, illetve 50%-os, vagy az azt meghaladó törzsbetéttel rendelkezni kívánó új tag esetén kizárólag akkor tudunk biztosítani, amennyiben az említett személy nem áll eltiltás alatt! 2006. évi V. törvény [ Ctv. (új) ] 7. Cím: Tag, vezető tisztségviselő eltiltása 9/B. §, 9/C. §, 9/D. §.
Pólus könyvelő - könyvelő iroda, könyvelés és bérszámfejtés Budapesten - Üzletrész átruházás Biatorbágy Pólus könyvelő - könyvelő iroda, könyvelés és bérszámfejtés Budapesten - Üzletrész átruházás Biatorbágy Székhelyszolgáltatás - cégalapítás, módosítás és adás-vétel, könyvelés, adótanácsadás - Üzletrész átruházás Biatorbágy Székhelyszolgáltatás - cégalapítás, módosítás és adás-vétel, könyvelés, adótanácsadás - Üzletrész átruházás Biatorbágy KW2832c140615bf5ce2876142acb386769

No comments:

Post a Comment

A tökéletes öltöny titka - Így válassz szabót az igényeidnek megfelelő egyedi férfiöltönyhöz

 Az öltöny fontos kelléke a férfi gardróbnak, hiszen elegáns és profi megjelenést kölcsönöz. Ha testre szabott, prémium minőségű darabra vág...